Thread: Patch Broke My Interface! - Help Thread.

Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 61
  1. #1
    Offline
    S2 Games Staff
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Australia
    Posts
    1,657

    Patch Broke My Interface! - Help Thread.

    I got the new patch and now an important feature is broken

    If you use or have used mods, you may want to get into the habit of re-applying them every patch, then checking that they still work in practice mode.

    You can check for mods you've forgotten about by entering ListModdedFiles in the console.
    To find the exact file:
    Ctrl-F8
    SetSave fs_trackCustomFiles 1
    Restart
    Ctrl-F8
    ListModdedFiles


    Removing s2z Mods
    My interface is invisible!
    I got an XXXX Unread Bits Error!
    I see black and/or white squares!
    My text is weird stuff like blahblah_name_1!
    Something important doesn't work!


    As with any patch, you should disable and re-apply all your mods.

    1) Open your HoN/game folder.

    2) Any .s2z file you have that is not resources0.s2z or textures.s2z is a mod.
    resources999.s2z contains all your honmods while anything else is a .s2z format mod.
    You should rename the extension of any .s2z format mods to .s2z.bak to disable them temporarily.

    3) Open HoN Mod Manager and click File, Download Mod Updates

    4) Replace Movable Frames and Mod Options Framework with the ones from this post

    5) Attempt to enable and apply your mods*
    *You should disable the following mods as they are now included in the game:
    • Spell Channelling Bar
    • Enhanced Buff Icons
    • SpecUI
    • Replay Stats Button


    6) If you get a requirement error, see the belowsection of this post

    7) If you get a different error (usually 'xxx could not find yyy') then check the respective mod's thread for an update. The OP as well as the last few pages is a good place to look. There may not be one yet, in which case you will just need to disable the mod for now.

    8) If everything is working properly, you can start re-enabling your .s2z format mods.

    If after all this your interface has completely vanished, it means that one of your mods that is able to apply is causing a problem. You should try disabling half your honmods at a time to track down the particular mod with the problem. You should then post in that mods thread describing the issue you had so the author is able to address it.


    I cannot left click in-game!

    Go to the controls options tab and re-bind left click to "Primary Action"

    My Inventory Broke + I use BardUI or MiniUI

    See this thread


    I cannot apply Movable Frames / Mod Options Framework or
    'This mod requires Movable Frames or Mod Options Framework'


    Movable Frames and Mod Options Framework have been integrated with the base game.

    This means that all mods that use them must now be updated to remove the dependency.

    This thread explains how to deal with dependency issues for this patch.


    Where is the movable frame menu button?

    It is now inside the mod options framework list like any other mod. It should always be up the very top.


    It still doesn't work!

    Please post in detail what the issue is so we can help. Mod specific questions should still be directed to the relevant mods thread.
    Last edited by S2Bangerz; 10-17-2011 at 11:26 AM.

    S2 Games: Dedicated employees serving dedicated gamers. Continuous development. Never-ending improvement.
    -----------------------------


    Ben Pettit | Lead UIX Developer

  2. #2
    Offline
    S2 Games Staff
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Australia
    Posts
    1,657
    To the top!

    S2 Games: Dedicated employees serving dedicated gamers. Continuous development. Never-ending improvement.
    -----------------------------


    Ben Pettit | Lead UIX Developer

  3. #3
    Offline
    Account Icon
    Chat Symbol
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Odessa
    Posts
    58
    does it means what i can just delete line with requirement for "mod options framework" from mod.xml to get it work again?

  4. #4
    What if when i go in game i have no interface? o.o

  5. #5
    Offline
    S2 Games Staff
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Australia
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by XREH View Post
    does it means what i can just delete line with requirement for "mod options framework" from mod.xml to get it work again?
    In many cases yes, this will work.

    Quote Originally Posted by kaboozeroll View Post
    What if when i go in game i have no interface? o.o
    Then you probably have a mod causing an error, and should disable your mods as explained in the second section.

    S2 Games: Dedicated employees serving dedicated gamers. Continuous development. Never-ending improvement.
    -----------------------------


    Ben Pettit | Lead UIX Developer

  6. #6
    Enhanced Buff Icons, which was also implemented, caused the black screen for me.

    It will still be applied in the mod manager with no problems -- not even a warning.

    Disabling it in mod manager fixed it.

  7. #7
    ahh thank you its fixed now(:

  8. #8
    Thankyou SOO much. Sticky please.

  9. #9
    I get this error
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 23mx010.jpg  

  10. #10
    I have the same prob as Ting to :S
    Kongor eats trolls...

  11. #11
    Offline
    S2 Games Staff
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Australia
    Posts
    1,657
    Quote Originally Posted by Ting92 View Post
    I get this error
    Quote Originally Posted by SloppyNacho View Post
    I have the same prob as Ting to :S

    Top section guys

    S2 Games: Dedicated employees serving dedicated gamers. Continuous development. Never-ending improvement.
    -----------------------------


    Ben Pettit | Lead UIX Developer

  12. #12
    Offline
    Account Icon
    Chat Symbol
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Land of Beer and Pretzels
    Posts
    1,499
    Quote Originally Posted by n0n View Post
    Enhanced Buff Icons, which was also implemented, caused the black screen for me.

    It will still be applied in the mod manager with no problems -- not even a warning.

    Disabling it in mod manager fixed it.
    It acted the same way for me. Might be worth to be added to the OP.

    Any fool can criticize, condemn and complain.
    And... most fools do.

  13. #13
    Offline
    Account Icon
    Chat Symbol
    Join Date
    May 2010
    Location
    Frankfurt
    Posts
    805
    Can't move Rizel's score board.
    Everything else works fine with your dummies. Thanks
    Last edited by Kokuyo; 10-02-2010 at 08:28 AM.

  14. #14
    Offline
    Account Icon
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18
    YES! Thank you so much!

  15. #15
    Offline
    Account Icon
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Salvador/Brazil
    Posts
    1,209
    Well, S2's framework don't allow me to move my Movable Frames. Lol =P

  16. #16
    Offline
    Account Icon
    Chat Symbol
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Florida
    Posts
    135
    Quote Originally Posted by Zejety View Post
    It acted the same way for me. Might be worth to be added to the OP.
    Same here. Enhanced Buff Icons is causing my screen to go completely black

  17. #17
    Can't move "Rizel's Unitframe","Quick courrier","The minor totem ingame Mod","Big hero guide 30 second". Any idea to fix it?

  18. #18
    im still trying to find out the exact mods that **** up my interface
    this far i have come down to it either being:

    multiselect hotkeys(1.53)
    game keys replacement(1.55)
    full game notifier (1.52)
    encyclopida (1.60)
    chat modifer fix (1.54)

  19. #19
    Multiselect hotkeys causes the UI to go invisible.

  20. #20
    Offline
    Account Icon
    Chat Symbol
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Ukraine
    Posts
    161
    I dont have this fcking enhanced buff icons mod in external form, but also have invisible interface. I deleted completely SpecUI and anyway again have invisible interface. Help pls. If i rename resources999.s2z then i get my interface back, but playing without mods is not for me. Maybe exist way to somehow strike out record of enhanced buff icons or specui?

    Quote Originally Posted by Maindi View Post
    Multiselect hotkeys causes the UI to go invisible.
    Problem solved. Thx man. Problem was in this fcking Multiselect Hothkeys, really.
    Last edited by Ikran_Makto; 10-02-2010 at 03:15 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •